Smertefri bedøvelse

Tandbehandlinger helt uden smerter

Hos Tandlægerne på Amager udføres alle behandlinger 100% smertefrit. Dette betyder at vi lægger din bedøvelse således, at du ikke kan mærke det.

Rigtig mange danskere lider desværre af tandlægeskræk. Hører du til blandt denne gruppe, ved du sikkert, at angsten for netop smerter udgør en stor del af ens frygt. Selv patienter uden tandlægeskræk, sidder ofte med den opfattelse, at det kan være smertefuldt at gå til tandlægen. Sådan behøver det dog på ingen måde at være. Hos Tandlægerne på Amager, kan vi nemlig tilbyde alle vores tandbehandlinger, helt uden smerter. Vi er meget erfarne i at behandle patienter med tandlægeskræk og kan hjælpe dig, uanset om du lider af mild eller svær tandlægeskræk. Du kan læse meget mere om tandlægeskræk, på vores informationsside om netop angst for tandbehandlinger.

Bedøvelsen i sig selv har du måske tidligere oplevet som smertefuld. Vi er derfor meget opmærksomme på at tanken om bedøvelsen og de gener den kan medføre, kan være nok til at holde en væk fra besøget hos tandlægen. Det kan være meget individuelt, hvordan du oplever at blive bedøvet, hvorfor vi altid inden bedøvelse og behandling vil bruge tid på at snakke om, hvad der skal til at ske og guide dig igennem hele forløbet.

Smertefri bedøvelse – Bedøvelse med Step-by-step teknikken

Hos Tandlægerne på Amager benytter vi en speciel bedøvelsesteknik, også brugt på børn, kaldet ”Step-by-Step” teknikken. Vi forsøger med denne teknik at øge komforten og mindske ubehaget. Teknikken sikrer at en lille mængde bedøvelsesvæske udledes over en længere tidsperiode. Denne form for bedøvelse er derfor en noget mere tidskrævende metode, men samtidigt en langt behageligere oplevelse. En af hemmelighederne bag en smertefri bedøvelse findes ved en langsom og konstant strøm af bedøvelsesvæske.

I tillæg til step-by-step-bedøvelse, gør vi ofte brug af overfladebedøvelse og særligt tynde nåle. Dette gør at selve bedøvelsen ikke er forbundet med smerte og at rigtig mange patienter rent faktisk slet ikke opdager selve stikket. Vi ved at bare synet af sprøjten kan være angstprovokerende. Derfor gør vi meget ud af at dække den til, når du placeres i stolen og hele tiden holde den ude af syne.

Tøv endelig ikke med at spørge din behandler om denne form for bedøvelsesteknik, hvis du ønsker svar på flere spørgsmål.

Kan jeg tåle bedøvelsen?

Langt de fleste tåler bedøvelse. Der findes dog en lille del, som kan reagere negativt på de meste brugte bedøvelsesmidler. Hvis du er en af disse og du allerede er bekendt med dette, er det vigtigt du informerer din behandler, da vi på klinikken derfor har mulighed for at vælge et bedøvelsesmiddel du ikke reagerer negativt på.

Hos Tandlægerne på Amager gør vi meget ud af at selektivt vælge det præparat, der i hver enkelt situation giver den ønskede bedøvelse og de færrest mulige bivirkninger. Du kan i den forbindelse risikere at blive spurgt ind til dit medicinforbrug, allergier og eventuelle sygdomme. Dette sker udelukkende for at sikre dig den bedst mulige behandling, således at du altid er i trygge hænder hos os.

Behøver jeg at blive bedøvet?

At blive bedøvet er dit helt eget frie valg, men mange behandlinger kan være forbundet med ubehag. Ønsker du derfor at gøre brug af vores tilbud om fuldkommen smertefri behandling, er en bedøvelse dog nødvendig på en række forskellige behandlinger.

Er du bange for at blive bedøvet, så husk at fortælle det til din behandler. Så vi har mulighed for at fortælle dig om de fordele og ulemper, der er ved at blive bedøvet. Som nævnt foretager vi altid smertefrie bedøvelser og vores anbefaling vil derfor som udgangspunkt være, at der anlægges bedøvelse på de behandlinger som kan medføre ubehag. Bedøvelsen er hurtigt overstået og opvejer til fulde de smerter, som du ellers ville kunne risikere at få.

Hvor længe varer bedøvelsen?

Varigheden af en bedøvelse bestemmes af primært to faktorer: dosis og styrke af det brugte bedøvelsesmiddel. Ligeledes har præcisionen ved anlæggelsen af bedøvelsen noget at skulle have sagt. Sagen er nemlig den, at der fra tid til anden kan være anatomiske forhold, som kan vanskeliggære anlæggelsen af bedøvelsen. Dette hører dog til sjældenhederne. Det mest præcise svar på spørgsmålet om, hvor længe din bedøvelse varer, får du ved at spørge din behandler før, under eller efter selve behandlingen.

Hos Tandlægerne på Amager, vil vi gøre alt for at fjerne din frygt, betænkelighed og bekymring for bedøvelse.